Ülkemizde kaosa neden olan sebeplerden birisi de su konusudur. Ülke genelini kapsayan arızalardan dolayı yaşanan su sıkıntısına insan ister istemez katlanır, katlanır ama bunca yıl taş taş üstüne konulmamasına da verir veriştirir. İnsan bazen, evet Anavatanımız her şeyimizi karşılar, başımız sıkışsa yetişir da, bu bize fayda yerine zarar mı verir acaba diye düşünür, zira eksiklikler aksaklıklar giderildiği maddi manevi destekler yapıldığı ve yapılacağı için bizimkiler gailesiz dört dambura beş okka kendi havalarında güya ülkeyi idare ederler ayaklarına yattıklarından dolayı mıdır ki her arızada tökezlerler, bizi da bu sıcaklarda sersem tavuğa döndürür sinir küpüne çevirirler? 
   Konumuz sudur, diğerleri geneldir, ama bizim için su şu anda genelden çıkmıştır, dar bölgedir. Diyeceğim şu, ülke genelinde sular kesildi, yerelden sağlanacak dendi, biz Yeni Boğaziçi köyünde Mağusa-İskele Anayolunun Doğu kısmındaki tüm sakinlerin başında olan ayrıcalıklı bir sorun. Yerelden denilen su ayni gün Mağusa-İskele anayolunun Batısında kalan merkezi köye az da olsa geldi. Sonraki birkaç günde Geçitköy’deki arıza giderildi, ülkenin tümüne su verilmeye başlandı dediler.
   Geçitköyden köyümüze Mağusa- İskele yolunun Batı kısmına 5 gün önce su ulaştı gürül gürül da akar. Yazıyı Pazar günü saat 19.00’da yazdım. Şu an oldu ne yerelden ne yerel olmayandan köyün Doğu bölgesine kısacası Ambelya bölgesine damla su gelmiş değildir, bir hafta sonrasına kadar da geleceği yoktur. Zira tanımış tutarız, her böyle bir durum olduğunda, Batı bölgesi depoları doldurmadan, salamalar falan halledilmeden su Doğu tarafına asla gitmez, süresi 9-10 gün alır, o da sadece geceleri azar azar, sabaha kesilir, 15 gün de böyle gider sonra düzelir, tabii başka arıza olmazsa. Bayram’a su ile buluşursak şanslıyız.
   Belediyemize şikayetlerimiz çok oldu, düzeltilmediği için, çifte standart uygulandığı  için, belki de kimsenin umurunda olmadığı için  Batı tarafındaki vanalar kapatılıp biraz olsun Doğu bölgesine da su verelim diyen olmadığı için bu dert ve sinir aha böyle uzayıp gider velhasıl.  Son üç dört yılda yazları  bazen 5 ay, bazen 3 ay, bazen 72 gün zırnık su gelmedi bu bölgeye. Nasıl mı idare ettik, tankerlerle. Şimdi tanker de zor bulunur, bulunsa da zor ödenir 3-4 bin Tl. on ton. Ödense de hijyeni ne alemde? İşte durum  böyle Doğu ile Batı Yeni Boğaziçi’nin.