KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Kanal T’de Pınar Gözek’in sunduğu EkoPolitik programına katıldı. Hürrem Tulga, yüksek girdi maliyetleri nedeniyle sektördeki işletmelerin ayakta kalmasının giderek zorlaştığını ve rekabet edebilirliklerinin ciddi şekilde etkilendiğini ifade etti. Artan maliyetler karşısında gereken önlemlerin alınmadığını vurgulayan Tulga, “Her adımımızda ekonomik olarak Güney Kıbrıs ile rekabet etmek zorundayız. Ocak ayına kadar ekonomik ticaret Kuzey'den Güney'e aktı ancak şimdi gidişat tersine dönmüş durumda” dedi.
Son dönemde artan maliyetler, vergiler, primler ve harçlarla işletmeler üzerindeki ekonomik yükün ağırlaştığını söyleyen Tulga, asgari ücretin artışı sonrası gelen zamlarla da maliyetlerin katlandığını dile getirdi. Tulga, büyümeyen ekonomi ve girdi maliyetleri ile birlikte, ekonominin kötüye gittiğini kaydetti.

Son dönemde artan maliyetler, vergiler, primler ve harçlarla işletmeler üzerindeki ekonomik yükün ağırlaştığını söyleyen Tulga, asgari ücretin artışı sonrası gelen zamlarla da maliyetlerin katlandığını dile getirdi. Tulga, büyümeyen ekonomi ve girdi maliyetleri ile birlikte, ekonominin kötüye gittiğini kaydetti. Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, hükümetin hiçbir duyarlılığa sahip olmadığını söyledi.

Tulga, “Doğru düzgün iş yapmamanın sonucu olarak ekonomiyi bir o kadar daha bozdunuz. Yarına ilişkin ortada bir şey yok” dedi. Tulga,"Meclis başkanlığında bu kriz oluyorsa yasalarda ne olur. Muhalefetle uzlaşı şart." ifadelerini kullandı.  Hürrem Tulga, 20 Kasım'da Başbakanlık önünde başlayacaklarını dile getirerek şunları kaydetti;“20 Kasım önünde başbakanlık önünde toplanarak taleplerimizi ortaya koyacağız. Bölge toplantıları yaptık herkesin söylediği bir şey var ki bu girdi maliyetleri ile artık rekabet edebilirlik konusunda sorun var. Hükümet sadece maliyetleri artırıyor. Artan maliyetlere karşı önlemler alınmıyor ve bu konuda bunu geçtik bir duyarlılık da yok. Sadece prim oranlarını vergileri harçları artıran bir hükümet var. Maliyet artırırken geliri ciroyu büyüttünüz mü? Aksine… Doğru düzgün iş yapmamanın sonucu olarak ekonomiyi bir o kadar daha bozdunuz. Yarına ilişkin ortada bir şey yok… Pahalılık üretimi yok etti. Hiçbir duyarlılık yok.”