Editör: TE Bilisim
NKL’de 23 sınıfa çadırda eğitim
Ceren ÖZBİL
Namık Kemal Lisesi’nde eğitimin devam etmesi için çözüm çadırdan sınıflar yapmakta aranıyor. Bugün itibariyle okul avlusu ve okulun yan tarafındaki park yerine Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından çadır sınıflar kurulmaya başlandı. Çalışmaların yarın tamamlanması ve okuldaki eğitimin de pazartesi yeniden başlaması planlanıyor.
Bu arada okuldaki 23 sınıfın eğitiminin çadırda geri kalan sınıfların ise eğitimine ek binada devam edeceği öğrenildi.
Ayrıca Namık Kemal Lisesi arkasında bulunan ve bir süre önce yapımına başlanıp, bazı nedenlerle yarım kalan yeni okul binasının tamamlanmasının ardından, çadırda eğitim görecek öğrencilerin bu binaya taşınacağı edinilen bilgiler arasında…
Bilindiği üzere okul binasının tehlike arz etmesi nedeniyle Namık Kemal Lisesi velileri 20 gündür çocuklarını okula göndermiyor.
Konuyla ilgili bagimsiz.com’a konuşan öğretmen ve veliler, çadırdan sınıflar yapılmasını kötünün iyisi olarak değerlendirdi, ancak ek binalara hâlâ güvenleri olmadığını ve bu binalarla ilgili “sağlamdır” raporu gelene kadar buralarda eğitim alacak çocuklarını okula göndermeyeceklerini açıkladı. Ayrıca veliler ve öğretmenler Milli Eğitim Bakanı’nı okula davet etti ve sorunları yerinde görmesini istedi.
Elmalı: Çadır yöntemi ile çözüm üretmeye başlandı
KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, “maalesef yapılması gerekenler zamanında yapılmayınca ve bir de deprem yaşanınca kamu binalarının güvenliği konuşulmaya başlandı. Haklı olarak öğretmenler ve ailelerde ‘biz ne yapacağız’ diye sorgulamaya başladı” dedi.
Elmalı, Eğitim Bakanlığı’nın şu anda çadır yöntemi ile çözüm üretmeye başladığını belirterek eğitime çadırla devam etmesi düşünülürken, diğer harcamalardan da devlet yetkililerinin geri adım atmadığını ifade etti.
Harcamaların doğru yere yapılmadığını kaydeden Elmalı, bu sistemin ise işleyip işlemediğinin pazartesi günü itibariyle anlaşılmaya başlanacağını söyledi.
Çadırda eğitimin toplum için yeni bir deneyim olacağından söz eden Elmalı, toplum için önemli olanın eğitimin bir an önce başlaması olduğunu ifade etti. Elmalı, hiçbir bina ile ilgili şu anda ileri tetkikin yapılmadığını söyleyerek şu anda ortaya çıkan bilgilerin ilk gözlem raporu doğrultusunda olduğunu belirtti.
Endişe edilen ek binaların daha yeni binalar olduğunu anlatan Ozan Elmalı, “Bu binaların tek katlı olması nedeniyle de nispeten eğitime açılabileceği konuşuldu. Bunlar gelen sözlü bilgilerdir” dedi. Tedirginlik, belirsizlik ve kaygı olduğundan söz eden Elmalı, 20 gün sonra çocukların okula dönecek olmasının ve okulun boşaltılmayacak olmasının da önemli olduğunu belirtti.
Elmalı, okulların sadece derslerin yapıldığı yerler olmayıp, çocukların arkadaşlarıyla bilgi alışverişi yaptığı yerlerde olduğunu kaydetti.
Pandemi döneminde de bu sonuçlarının görüldüğünü ifade eden Elmalı, “umarım siyasiler de, hükümet edenlerde bundan bir ders çıkarır ve doğru yatırımları doğru zamanda doğru yere yaparlar” dedi.
Bilgehan: Ek binaların sağlamlık raporunu görmek istiyoruz
Namık Kemal Lisesi Okul Aile Birliği üyesi ve okul öğretmeni olan Ece Bilgehan da, çadırdan sınıflar kurulmasını kötünün iyisi olarak değerlendirdiklerini ancak ek binaların da sağlamlığından endişe duyduklarını belirtti.
Bilgehan, bu nedenle sağlamdır raporu gelene kadar bu binada eğitim görecek çocuklarını okula göndermeyeceklerinden söz etti ve ayrıca binanın durumu ile ilgili de kendileri ile bilgi paylaşımı yapılmadığını söyledi.
Yorumlar