Namık Kemal Lisesi’nde (NKL) “çadırda eğitim” döneminin başlamasının ardından gelen tepkiler üzerine öğrencilerin Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) yerleşkesinde eğitim alması için başlatılan girişime aileler karşı çıkıyor. NKL Okul Aile Birliği, okul öğretmenleriyle gerçekleştirdikleri toplantıda, öğrencilerin DAÜ bünyesinde eğitimin almasının çocukların yararına olmayacağını açıkladı. NKL Okul Aile Birliği’nden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun YONPAŞ Lisesi’nin 30 Mart tarihinde NKL öğrencilerine teslim edileceğini, 30 Mart’a kadar olan sürede de 11 ders gününün kaldığına dikkat çekildi. Açıklamada, 11 ders günü için öğrencilerin DAÜ’de eğitim görmesinin doğru olmadığı ve öğrencilerin YONPAŞ Lisesi’ne taşına kadar olan 11 günlük süreyi çadırlarda tamamlaması gerektiği bildirildi. Açıklama şu şekilde: Sevgili veliler, NKL’nin DAÜ’ye taşınması konusunda çıkan haberlerle ilgili bir bilgilendirme ve açıklama yapılması elzemdir! Okul müdürümüz Aliye Sallakoğulları, bu sabah Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz T. Uzun ile birlikte, NKL’nin taşınacağı söylenen ve DAÜ güney kampüsünde bulunan 3 ayrı binayı yerinde görüp incelemiştir. 2 binadan 8’er sınıfın, 3’üncü binadan ise 5 amfinin, NKL öğrencisine verileceği bildirilmiştir. Toplam 16 sınıfın bulunduğu binalar yan yanadır. Amfilerin bulunduğu bina ise, bu iki binaya 10 dakikalık yürüyüş mesafesindedir. Kısacası DAÜ tarafından NKL öğrencisine 16 sınıf ve 5 amfi tahsis edilmiştir. Ancak NKL’nin 33 sınıfa ihtiyacı vardır. Tüm okulun bu binaya sığmayacağı açık ve net olduğundan; - 12. sınıflar online ders ile mezun edilecektir! - 9. sınıfların tamamı, bu 6 amfide birleştirilmiş sınıf olarak eğitim görecektir!    Birleştirilmiş sınıflarda; bir amfide 120 öğrenci, bir amfide 84 öğrenci, bir amfide 60 öğrenci ve diğer amfide ise 84 öğrenci eğitim görecek şekilde yerleştirilecektirler! NKL OAB Başkanı Arkın Köseoğlu ve Asbaşkan Ahmet Doğan, okul muavinleri ile birlikte gün içinde binaları incelemeye gitmişlerdir. Yapılan gözlemde;

  • Binaların tamamen AÇIK bir yapıda olduğu, arka tarafın ise çok geniş bir ORMANLIK alan olduğu
  • Güvenlik duvarının bulunmadığı
  • Çocuklarımızın üniversiteli öğrenciler ile birlikte bu binaları ORTAK KULLANACAKLARI
  • Binada kantin yerine tek bir kafeterya olduğu ve bu alanda üniversiteli gençlerin SİGARA içtiği
  • SİGARANIN sadece kapalı mekanlarda içilmediği, kafeterya ve bahçede de İÇİLDİĞİ
  • İdari kadroya tek bir oda verilmeyeceği, sadece fotokopi makinesinin yerleştirilmesi için küçük bir oda verileceği gözlemlenmiştir.
Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, YONPAŞ Lisesi’nin 30 Mart tarihinde bizlere TESLİM edileceğini, birkaç kez yinelemiş ve bunun altını defalarca çizmiştir. YONPAŞ Lisesi’nin bahçesine ise, ihtiyaç duyduğumuz sınıfların, prefabrik sınıflar şeklinde bu sürede kurulacağı ve 12. sınıflar hariç, tüm okulun YONPAŞ Lisesi’ne yerleşeceği söylenmiştir. YONPAŞ Lisesi’nin TESLİMİNE sadece 11 ders günü kalmışken ve DAÜ bünyesindeki bir eğitimin bu kadar çok güvenlik riski bulunurken, üstelik 9. sınıflar 120 kişilik AMFİDE “eğitim” görecekken”, söz konusu taşınmanın bu şartlar altında bir anlam ifade etmeyeceğini belirtmek isteriz. NKL öğretmenleri ile de yapmış olduğumuzu toplantıda, DAÜ bünyesinde bu şekilde bir eğitimin çocuklarımızın yararına olamayacağı, aksine 11 ders günü için çocuklarımızı bunca riske atmanın DOĞRU BİR KARAR OLMADIĞINA, son 11 ders günümüzü ÇADIRLARDA tamamlayıp YONPAŞ Lisesi’ne taşınmanın en uygun karar olduğu kanaatine vardık.”
Editör: TE Bilisim