DAÜ İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü (YMGA) öğrencileri, bitirme projeleriyle jüri karşısına çıktı.
Dr. Öğretim Görevlisi Nil Yüce’nin danışmanlığında, Yeni Medya ve İletişim Türkçe ve İngilizce eğitim programından 2023 – 2024 Güz Dönemi mezun adayı 6 öğrenci, çevrimiçi haber sitelerinden oluşan projelerini sundu.
Bağımsız Medya Grubu’ndan, DAÜ İletişim Fakültesi eski mezunlarından, editör Ceren Özbil’in konuk üye olarak katıldığı jüri üyeleri arasında, Bitirme Projeleri Ders Koordinatörü Dr. Öğretim Görevlisi Nil Yüce’nin yanı sıra İletişim Fakültesi Dekanı – YMGA öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Ersoy, YMGA Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hanife Aliefendioğlu, YMGA öğretim üyesi Prof. Dr. Fatoş Adiloğlu yer aldı.
Mezun adayı öğrencilerden Nevin Tekbacak – “Haberin Sesi”, Nagehan Orcan – “Tiken”, Korotoumou Diarra – “Cherif Journal”, Lore Lekgotla D Bothate – “Lekgotla”, Motaz Fannoun – “World Watcher”, Lujain Darwish – “Youth Ink” isimli projeleriyle jürilerden geçer not almayı başardı.
Çevrimiçi projelerde yeni medyanın multi medya olanaklarını kullanan öğrenciler, sundukları infografi, video haber – röportaj ve podcast içerikleriyle beğeni topladı. Jüri üyeleri, ayrıca, sunulan içeriklere ilişkin değerlendirmeleriyle mezun adaylarına geri bildirimde bulunarak, gelecekteki profesyonel pratiklerinde yararlanabilecekleri önerilerini aktardılar.
Dijital Teknolojiler ve Yenilikçi Eğitim Programı
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bitirme Projeleri Ders Koordinatörü Dr. Öğretim Görevlisi Nil Yüce, gazetecilik pratiklerinin gelişen teknolojiyle paralel ilerlemesine dikkat çekti.
Öğrencilerin gazetecilik etik ilkeleri çerçevesinde medyanın üreticisi konumuna gelmelerinin önemine değinen Dr. Yüce, bitirme projelerinde öğrencilerin almış oldukları eğitimle teknolojinin dinamizminden faydalanmış olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Dr. Yüce sözlerine şu şekilde devam etti: “Öğrencilerin bitirme projelerini değerlendirmesi için bölümüzün 2009 mezunu olan, Bağımsız Medya Grubu Editörü Ceren Özbil'in de aramızda olması gerçekten mutluluk verici. Çevre duyarlılığı, sağlık gibi alanların yanı sıra önemli kişilerle gerçekleştirdiği röportajlarla çeşitli gazetecilik ödüllerine layık görülen ve alanda çalışmayı istikrarlı bir şekilde sürdüren Özbil'in katılımı ve değerli yorumları için çok teşekkür ederiz.”
YMGA Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hanife Aliefendioğlu ise konuşmasında, jüri üyelerine katılımları ve değerli görüşleri için teşekkürlerini iletti.
Dijital teknolojilerle gelişen yeni medya alanında sunulan bitirme projelerinin gelecek için potansiyelini ve önemini vurguladı. Prof. Dr. Aliefendioğlu, Yeni Medya ve İletişim programlarında yenilikçi anlatım teknikleri ve farklı formatlarda üretilerek sunulan içeriklerin dinamik bir alan oluşturduğunu ve çağa uygun olarak dinamik bir izler kitleye hitap ettiğini belirtti.
Teknik Donanımlar ve Üretim Pratikleri
DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Ersoy ise yaptığı açıklamada, öğrencilerin multi medya olanakları ve gelişen dijital teknolojileri kullanarak üretmiş olduklarıu yaratıcı içeriklerden memnuniyet duyduğunu belirtti.
Dekan Prof. Ersoy, DAÜ İşletişim Fakültesi olarak tüm eğitim programlarında yenilikleri ve gelişen teknolojileri entegre ettiklerini ifade ederek, yeni medyanın birçok alandan beslenebilen yapısına dikkat çekti.
Prof. Ersoy, “Fakültemiz bünyesine eklenen webcast ve podcast stüdyolarımızın yanı sıra, fotoğraf ve video stüdyomuz, yeşil ekran teknolojimiz, ekipmanlarımız, editing ve bilgisayar labrotavuralarımızla birlikte öğrencilerimizin profesyonel hayata yönelik üretim olanaklarıyla yetişmeleri oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.