Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğe ve güvenliğe kavuşturan Barış Harekâtı’nın 49’uncu yıl dönümünde, “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

   Bugün öğle saatlerinde adaya gelmesi beklenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışına, Lefkoşa Atatürk Anıtı’ndaki Tören ve Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki Geçit Töreni’ne katılacak. Öte yandan, 20 Temmuz nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nden konuk heyetler de ülkede bulunuyor.

   Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanlığı’nın duyurduğu programa göre, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlama programı, bugün saat 12.00’de 21 pare top atışı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın BRT’den yapacağı konuşmayla başlayacak.

Törenler

   20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle ilk tören, bugün Boğaz Şehitliği’nde saat 17.30’da başlayacak.

   Protokol sırasına göre çelenklerin Şehitliğe sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sürecek. Tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla sona erecek.

   Bu törenin ardından saat 18.00’de Dr. Fazıl Küçük Anıtı önündeki tören başlayacak.

   Törende, Anıt’a çelenkler sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak ve Anıt Özel Defteri Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından imzalanacak.

   Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Anıt Mezarı’ndaki tören ise saat 18.30’da yapılacak.

   Törende, Anıt’a çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunarak bayraklar göndere çekilecek ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Anıt Özel Defteri imzalanacak.

   Meclis Başkanı Zorlu Töre, bu akşam saat 20.00’de konuk heyetler onuruna 20 Temmuz resepsiyonu verecek. Resepsiyon Girne The Door’da (Clony Otel karşısı) yer alacak.

Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki
tören saat 17.45’te yapılacak

   20 Temmuz Perşembe günü saat 17.45’te Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenecek.

   Tören, çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak.

   Anıt Özel Defteri Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasıyla tören tamamlanacak.

Tatar ve Erdoğan konuşma yapacak

   Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki Resmigeçit Töreni ise bugün saat 18.00’de başlayacak.

   İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasıyla başlayacak tören, Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen bayrakların Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teslim edilmesiyle devam edecek.

   Tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmaların ardından halk dansları gösterisi ve resmigeçitle sona erecek.

Lefkoşa Şehitler Anıtı

   Bunun yanında, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde de tören yapılacak. Bugün saat 09.00’da çelenklerin Şehitler Anıtı’na konulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sürecek.

   Tören, Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanmasıyla sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı resepsiyon düzenleyecek

   Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Eşi Sibel Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Resepsiyonu düzenleyecek. Resepsiyon, bugün saat 20.00’de Concorde Tower’de yer alacak.

   20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, ilçelerde ve diğer bazı yerleşim yerlerinde de törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

Gazimağusa’da Zafer Anıtı önünde tören yapılacak

   20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda Gazimağusa’da iki ayrı tören düzenlenecek.

   İlk tören Zafer Anıtı önünde saat 09.00’da yapılacak. Anıta çelenkler sunulacak, saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı’nın ardından tören tamamlanacak.

   İkinci tören İsmet İnönü Bulvarı’nda saat 09.30’da kaymakam, komutan ve belediye başkanının askeri birlikler ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar ve şiirlerle devam edecek. Tören, müzik dinletisi ve halk dansları gösterilerinin ardından tören geçişiyle sona erecek.

Girne’de Yavuz Çıkarma
Plajı’na çelenkler bırakılacak

   20 Temmuz Barış Harekatı’nın 49’uncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında Girne’de de iki ayrı tören düzenlenecek.

   İlk tören saat 08.00’de Yavuz Çıkarma Plajı’nda yer alacak.

   Törende, protokol sırasına göre denize çelenkler bırakılacak, Kıbrıs Türk Yelken, Motor ve Kürek Federasyonu tarafından adaya bayrak çıkarılacak ve 21 pare top atışı yapılacak.

   Saygı marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından meşaleler yakılacak, adadaki meşaleden alınan ateş karaya çıkarılacak ve meşale Lefkoşa’ya götürülmek üzere öğrenciler tarafından teslim alınacak.

   Karaoğlanoğlu Şehitliği’nin ziyaret edilerek şehit kabirlerine çiçek bırakılmasıyla ilk tören sona erecek.

   Girne Atatürk Anıtı önündeki tören ise 17.00’de başlayacak.

   Törende, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından askeri birlikler ve halkın bayramı kutlanacak. Tören, konuşmalar, şiirler ve resmigeçitle son bulacak.

Güzelyurt’ta iki ayrı tören düzenlenecek

   Gün dolayısıyla Güzelyurt’ta iki ayrı tören düzenlenecek.

   Güzelyurt Kaymakamlığı karşısındaki Atatürk Anıtı önündeki tören saat 11.00’de protokol sırasında göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak; saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tören sona erecek.

   Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Müze önündeki tören saat 11.15’te başlayacak.

   Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiir okunmasının ardından yapılacak resmigeçitle tören sona erecek.

İskele’deki tören Ecevit Meydanı’nda…

   İskele’deki tören Ecevit Meydanı’nda saat 09.00’da başlayacak. Törende, anıta çelenklerin sunulması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunacak; tören birlikleriyle halkın bayramı kutlanacak. Tören, konuşmalar, şiirler, halk dansları gösterisi ve tören geçişi ile tamamlanacak.

Lefke’de de iki ayrı tören olacak

   20 Temmuz’da Lefke’de iki tören yapılacak. İlk tören 08.30’da Lefke Şehitliği’nde; ikinci tören 09.00’da Atatürk Anıtı önünde yer alacak. Her iki törende de çelenkler sunulacak saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

   Şehitlikteki törende Özel Defter imzalanacak ve din görevlisi, şehitler için dua okuyacak.

   Atatürk Anıtı önündeki törende ise tören birlikleri denetlenecek, konuşmalar yapılacak, şiir okunacak. Buradaki tören, geçit töreni ile tamamlanacak.

Geçitkale Kasaba Meydanı’nda da tören yapılacak

   Geçitkale’deki tören saat 09.00’da Kasaba Meydanı’nda yer alacak.

   Anıta protokol sırasına göre çelenklerin konulacağı tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam edecek. Tören, şiirlerin okunmasıyla sona erecek.

Mehmetçik’teki törende şiir okunacak

   Mehmetçik Atatürk Anıtı önündeki tören de saat 09.00’da başlayacak.

   Protokol sırasına göre çelenklerin anıta konmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek ve günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiir okunmasıyla tamamlanacak.

Akdoğan’daki tören halk
dansları gösterisiyle sona erecek

   20 Temmuz’da Akdoğan’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek tören ise saat 09.00’da başlayacak.

   Protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek; günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir okunması ve halk dansları gösterisiyle sona erecek.

Etkinlikler

   20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle Kıbrıs Türk Yelken, Motor ve Kürek Federasyonu tarafından organize edilen Aydıncık Barış ve Özgürlük Rallisi bugün yapılacak.

   BRTK Merkez Binası’nda ise bugün saat 11.00 itibarıyla “Bayrak’ta Sulh Sergisi” ziyaret edilebilecek.

   Tekvando Federasyonu tarafından ise Girne’de bulunan Avrasya Taekwondo Merkezi’nde bugün Judo-Karate-Budo müsabakaları yapılacak. Müsabakalar saat 18.00’de başlayacak.

Mesajlar

TC Dışişleri Bakanlığı, KKTC'nin Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı

TC  Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı.

Bakanlığın sosyal medya paylaşımında, "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümünde, milli davamız Kıbrıs için mücadele eden ve Kıbrıs Türklerinin hak ve özgürlüğü uğruna canlarını ortaya koyan şehitlerimizi saygı ve rahmet, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz. Milletimizin ayrılmaz parçası Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı kutlu olsun." ifadeleri kullanıldı.

Deniz: 20 Temmuz tarihi bir gün

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, 20 Temmuz’un, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde bağımsız, özgür ve egemen bir halk olarak varlığını geleceğe taşıma açısından tarihi bir gün olduğunu belirtti.

Turgay Deniz 20 Temmuz Basış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayarak, “20 Temmuz Barış Harekatı, Kıbrıslı Rumların en büyük hayali olan enosisi engellemek için başlatılmış ve bu harekatla birlikte, enosis hayalleri tam anlamı ile yok olmuştur. Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum halkları iki ayrı bölgede toplanarak iki bölgeli ve iki toplumlu bir Kıbrıs’ın temelleri atılmıştır. Kıbrıs Türk halkı, bu harekat sayesinde kendi bölgesinde yaşamakta ve kendi kendini yönetmektedir.” Dedi.

Deniz’in mesajı şöyle:

“Bugün Kıbrıs Türk Halkı, uluslararası kamuoyunun tüm baskılarına rağmen, kendi topraklarında, bağımsız bir devletin çatısı altında egemenliğini kullanmakta ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün de desteğiyle 49 yıldır barış ve huzur içinde yaşamını sürdürmektedir.

Bugün çeşitli sorunlarla karşı karşıya olmamız ve gerekli olduğu durumlarda bu sorunların çözümü için kendi aramızda çeşitli mücadeleler yapmamız da, kendi kendimizi yönetmekte olduğumuzun çok somut bir delilidir.  Kıbrıs Türk halkı, bugün bir siyasi varlık olarak yaşamasını Barış Harekatı’na borçludur.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, bu mücadeleyi sürmeye kararlıdır. Ada’da istikrarı sağlayacak bir anlaşma için olduğu kadar, daha iyi bir yönetim için de mücadele etmeye devam edeceğimizi bu vesile ile bir kez daha tekrarlamak isterim.

Kıbrıs Türk halkı, geçmişte yaşananları bir daha yaşamaması için, kendilerine düşen görevin, egemen varlığı ve özgür yaşamın simgesi olan KKTC Devletine, her koşulda sahip çıkmalı ve geleceğe taşımalıdır.

Mutlu Barış Harekatı’na katılıp omuz omuza savaşan Mehmetçik ve Mücahitlerimize şükranlarımı iletir, tüm şehitlerimizi rahmetle anar, Kıbrıs Türkü’nün Barış ve Özgürlük Bayramını kutlarım” 

Kıbrıs Türk Kültür Derneği: Kıbrıs meselesi
Türk milleti için vazgeçilmez bir milli dava

Kıbrıs Türk Kültür Derneği, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümü olan Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs sorununun tarihinden bahsedilerek, Kıbrıs meselesinin Türk milleti için vazgeçilmez bir milli dava olduğu kaydedildi.

Milli davanın temelini Türk Milletinin ve Kıbrıs Türk halkının milli çıkarları, Kıbrıs’ta Türk varlığının devamı, güvenliği ve geleceğinin oluşturduğunun belirtildiği açıklamada, “20 Temmuz Türk Barış Harekatı Milli Davanın bir gereği olarak yerine getirilmiş ve Kıbrıs Türk Halkı için yepyeni bir dönemi başlatmıştır” denildi. Bahse konu dönemin sonucu olarak adada iki devletli bir yapının oluştuğunun anlatıldığı açıklamada, “Eğer 20 Temmuz 1974 Türk Barış Harekâtı olmasaydı, bugün Kıbrıs’ta egemen, özgür, barış ve mutlak güven ortamında yaşayan Kıbrıs Türk halkı olmayacak ve uluslararası antlaşmalarla Türkiye’nin ada üzerinde elde ettiği hak ve statüleri kaybolacaktı” ifadeleri kullanıldı.

“Rum-Yunan ikilisi Kıbrıs’ı bir Yunan toprağı yapma hedefinden vazgeçmemiş ve asla vazgeçmeyecektir” denilen açıklamada, bunun kanıtı olarak Akritas Planı gösterildi ve Türkiye, Garanti Antlaşması’nda öngörülen hak ve yetkilerini kullanarak Türk halkının soykırımını önlediği ifade edildi.

Açıklamada, “Kıbrıs Adası’nda en akılcı, yaşayabilir ve sürdürülebilir bir uzlaşma, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekâtı’nın oluşturduğu temeller üzerinde, Kıbrıs gerçeklerine uygun devletlerarası uluslararası bir antlaşma ile sağlanabilir. Kıbrıs’ta iki egemen halk, bu iki halkın self-determinasyon haklarını kullanarak kurdukları iki bağımsız egemen devletin varlığı, Kıbrıs’ta ve bölgede var olan stratejik-jeopolitik dengeler Kıbrıs gerçeklerinin temel öğeleridir. Bu öğeler dolayısıyla Kıbrıs’ta görmezden gelinemeyecek ve yok sayılamayacak uzlaşma gerçeği iki egemen bağımsız devletin yan yana iyi komşuluk ve işbirliği içinde yaşamalarını sağlayacak tek seçenek, uluslararası antlaşmadır. Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştiren kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatına, Mücahitlerimize, Gazilerimize şükranlarımızı sunar Şehitlerimize Allah’tan Rahmet dileriz” ifadelerine yer verildi.

Altuğra: Barış Harekâtı olmasaydı, bugün Kıbrıs’ta
Türk varlığından söz etmek mümkün olmayacaktı

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Barış Harekâtı olmasaydı, bugün Kıbrıs’ta Türk varlığından, egemen ve özgür Kıbrıs Türk halkından söz etmenin mümkün olmayacağını kaydetti ve bu nedenle asli görevlerinin büyük acılarla ve fedakarlıklarla elde edilenlere sahip çıkmak, devleti korumak ve güçlendirmek olduğunu vurguladı.

Altuğra, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Altuğra’nın mesajı şöyle:

“Değerli halkımız; 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtının 49. yıl dönümünü idrak etmenin büyük coşkusunu ve gururunu yaşıyoruz. 20 Temmuz 1974,  Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’ta insanca yaşama ve var olma hakkını korumak adına verdiği zorlu mücadelenin taçlandırıldığı bir dönüm noktasıdır. 20 Temmuz, Bülent Ecevit'in, Rauf Denktaş'ın, Dr. Fazıl Küçük’ün, barış için hayatlarını feda eden şehitlerimizin ve bu uğurda canını ortaya koyan gazilerimizin dünyaya meydan okuyuşunun simgesi, Ada’da bağımsız bir devlet olan KKTC'nin ulusal egemenliğinin temelinin atıldığı ilk adımıdır. Barış Harekâtı olmasaydı, bugün Kıbrıs’ta Türk varlığından, egemen ve özgür Kıbrıs Türk halkından söz etmemiz mümkün değildi. Bu nedenle, bizlerin asli görevi, büyük acılarla ve fedakarlıklarla elde edilenlere sahip çıkmak, devleti korumak ve güçlendirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum.”

Savaşan: Bağımsızlığımızı yatırımlarla güçlendireceğiz

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Ahmet Savaşan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 20 Temmuz Barış Harekatını Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinin en önemli köşe taşlarından biri olarak niteledi ve bağımsızlığın yatırımlarla güçleneceğini vurguladı.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre Savaşan, Kıbrıs sorunu ile ilgili yeni bir anlaşmaya ulaşmaya çalışanların ve bu çabalara destek verenlerin bu güne kadar yaşanan gerçekleri dikkate alması gerektiğini belirtti. Savaşan, “Kıbrıs sorununu yeni bir anlaşma ile sonlandırmak, ancak ve ancak, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın yarattığı ve 49 yıllık huzura zemin oluşturan gerçekler dikkate alınarak mümkün olabilecektir” dedi.

20 Temmuz Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinde en önemli köşe taşlarından birini oluşturduğuna vurgu yapan Dr. Ahmet Savaşan, “Bugün bir kez daha 20 Temmuz’un yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Barış ve Özgürlük Bayramı, hepimize, kahraman Kıbrıs Türk Halkına ve Türkiyemiz ile Türk dünyasına kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Son yüzyıl içinde Kıbrıs’ta yaşanan bütün siyasal ve askeri çatışmaların temelinde Rumların ve Yunanların ENOSİS istemi yattığına işaret eden Ahmet Savaşan, “Rumlar ve Yunanlar, ENOSİS’i bir hak olarak görürken Kıbrıs Türk Halkı’nın haklarını görmezden gelmiş ve birlikte yaşama olanaklarını tüketen çatışmalara neden olmuşlardır. 20 Temmuz Barış Harekatı, bu çatışma ortamını sonlandırmanın yanında, adada yaşayan herkese de huzur getirmiştir. 1974 yılından bu yana yaşamakta olduğumuz ve Kıbrıs Türk Halkı gibi Kıbrıs Rum tarafının da kalkınma ve refahına olanak veren ortam, Barış Harekatı’nın amacına ulaştığının en güzel kanıtıdır” dedi.

Kıbrıs Türk Halkı’nın, barış ve huzurun sağladığı olanakları en iyi şekilde değerlendirerek, bugün kıymetli örneklerine tanıklık edilem önemli yatırımlara imza atmaya devam ederek bağımsızlığı pekiştirmeye kararlı olduğunun altını çizen Savaşan, “Bugün bir kez daha Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açılış ve açıklamalarda ifadesini bulacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü desteği, bağımsızlık yolunda kararlı adımlarla ilerleyeceğimizin en somut göstergesi olacaktır. Bu adımlar, tıpkı Barış Harekatı gibi Kıbrıs Türk Halkı’nın olduğu kadar, Kıbrıs Rum ve diğer bölge halklarının da refahını artıracak, barış ve huzurun yerleşmesine yardımcı olacaktır” dedi.

Kıbrıs sorununa çözüm bulma arayışlarının yeniden güncellik kazanmasının beklendiği bugünlerde, Kıbrıs sorunu ile ilgili yeni bir anlaşmaya ulaşmaya çalışanların ve bu çabalara destek verenlerin bu güne kadar yaşanan gerçekleri dikkate almasının belirleyici bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken Ahmet Savaşan, Kıbrıs sorununu yeni bir anlaşma ile sonlandırmanın ancak 20 Temmuz Barış Harekatı’nın yarattığı ve 49 yıllık huzura zemin oluşturan gerçeklerin dikkate alınarak mümkün olabileceğine vurgu yaptı.

Ahmet Savaşan mesajının sonunda, “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Kıbrıs Türk halkının acılarla dolu tarihi mücadelesini ve sonuçta elde ettiği zaferi simgeleyen en önemli bayramımızdır; hepimize kutlu olsun. Bu büyük zaferi bize kazandıran şehitlerimizi rahmetle anıyor; kahraman gazilerimizin huzurunda saygı ile eğiliyorum. Bu kutlu günde ayrıca bizimle birlikte olacak Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını heyecanla bekliyor; kendilerine ülkemize hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Ahmet Karagözlü