2023 yılında en çok kazanan film yapım şirketleri belli oldu. Yılın en çok kazanan filmi Barbie, Warner Bros. imzası taşısa da zirvenin sahibi Oppenheimer'ın yapım şirketi Universal oldu.

Dijital platformlar ile sinema salonlarının kıyasıya rekabete girdiği 2023 yılında pek çok yapım izleyiciyle buluştu. Yılın en çok kazanan filmi ise rekor üstüne rekor kıran Barbie oldu.

Yılın en çok gişe hasılatı elde eden film yapım şirketleri belli oldu.

Warner Bros. yılın en çok gişe hasılatı elde eden filminin (Barbie) sahibi olsa da zirvenin sahibi Universal oldu.

Başta Oppenheimer olmak üzere The Super Mario Bros. Movie ve M3GAN gibi bu yıl 24 filmin yapımcılığını üstlnen Universal, 4,907 milyar dolar ile 2023 yılının en çok kazanan film yapım şirketi oldu.

Disney ise 2. sırada yer aldı. Galaksinin Koruyucuları 3, Indiana Jones ve Kader Kadranı ve Küçük Deniz Kızı gibi 17 yapıma imza atan Disney, 4,827 milyar dolar kazandı.

Warner Bros. en çok kazanan yapım şirketleri sıralamasında 3. sırada yer aldı. 3,85 milyar dolar elde eden şirketin en popüler yapımları Barbie, The Nun II ve Wonka oldu.

Sony ve Paramount henüz 2023 gişe rakamlarını açıklamasa da ikisinin de 2 milyar dolar civarında gişe hasılatı elde ettiği düşünülüyor.
 

Editör: Erol Kanlıada