Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Şifa Çolakoğlu, “Var olmanın Dayanılmaz Ağırlığı” konulu güncel konuşma yaptı.

Çok büyük bir felaket yaşandığını bunun ülkenin durumunu da gözler önüne serdiğini söyleyen Çolakoğlu, 1974 sonrası yerleşilen okul binalarının geçen süre içinde ne kadar sahipsiz kaldığıyla yüzleşildiğini belirtti.

Okulların denetim sonuçlarıyla ilgili elde bir veri olmadığını, bu nedenle gerekli planlamaların yapılamadığını ifade eden Çolakoğlu, çadırda eğitim planının yağmurlarla “silinip süpürüldüğünü” kaydetti, online eğitimle ilgili de sorunlar olduğunu kaydetti.

Yerel yönetimin önemine işaret eden Çolakoğlu, bu süreçte de ilgili çalışmaları belediyelerin yaptığını söyledi, mümkün olduğunca yerel yönetim bütçelerinde kesintiye gidilmemesi aksine bütçelerin güçlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Çolakoğlu konuşmasında Din İşleri Başkanı’nın neden hâlâ görevde olduğunu sordu.

Halktan çeşitli hizmetler için yapılan kesintilerin nerelere harcandığını sorduğunu ve bunu sormaya hakkı olduğunu belirten Çolakoğlu, planlanan maaş kesintilerinin nerelere gideceğinin de vatandaş tarafından sorgulandığını belirtti.

Editör: TE Bilisim