Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) çağrısıyla sivil toplum örgütlerinden, sendikalardan ve ekonomik örgütlerden temsilcilerin 3 saat süren toplantısının ardından Teknecik Elektrik Santrali’nde ortak basın açıklaması düzenlendi. 18 örgütün imza koyduğu 3 maddelik bildiri metninde derhal enerji strateji planı oluşturulmasına, bu gerçekleşmeden herhangi bir şirketle geleceği ipotek altına alacak olan bir sözleşmenin imzalanmamasına vurgu yapıldı. Enerjide Ortak Vizyon başlığını taşıyan bildirinin maddeleri şöyle: 1. KIB-TEK’in ihtiyaç duyduğu yatırımların, bakım ve onarımların yapılması, enerji maliyetlerini düşürecek arz güvenliği olan çevreci bir enerji politikasının hayata geçirilmesi için ilgili paydaşların odalar, birlikler, ekonomik örgütler, ilgili sendika ve bilim insanlarının katılımı ile derhal enerji strateji planı oluşturulmalıdır. 2. Ülkenin enerji strateji planı yukarıda çerçevede hazırlanmadan herhangi bir özel şirketle geleceğimizi ipotek altına koyan bir sözleşmenin imzalanması kabul edilemez. 3. Eğer bu yönde adım atılırsa imza atan tüm örgütler olarak hareket edeceğimizi beyan ederiz. Bu metin bu vizyon çerçevesinde katılım göstermek isteyen tüm örgütlerin imzasına açıktır. İmza koyan örgütler ise şöyle: “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu, Kıbrıs Türk Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası, Kamu İşçileri Sendikası, Belediye Emekçileri Sendikası, Kooperatif Çalışanları Sendikası, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası.”

Editör: TE Bilisim