Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 2025 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı görüşülüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Özdemir Berova, dünyada yaşanan problemlerin dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi KKTC ekonomisinde de daralmaya yol açtığını, bu daralmayı da göz önüne alarak, 2024’te hükümetin stratejik bir karar vererek hayat pahalılığını 3 kez uygulama yolunda adım attığını hatırlattı.

Vatandaşların hayat standartlarını koruması açısından bu adımın önemine vurgu yapan Berova, “2025 yılı içerisinde hayat pahalılığı ödenekleri yılda 2 kez olacak” dedi.

Dijitalleşmenin 2025 yılında ana gündemlerinden biri olacağının altını çizen Özdemir Berova, “Artık dijital ekonomiye geçişe kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

2025 yılı bütçesinde 17 milyar TL açık öngörüldüğünü aktaran Maliye Bakanı Özdemir Barova, “Bu açığı minimalize ederek inşallah 2026 yılına geçeceğiz” şeklinde konuştu.

Bütçenin iyi planlanmasının önem arz ettiğine dikkat çeken Berova, “İhtiyaç ve talepler elbette yüksektir. Popülist söylemler ile pek çok talep masaya koyulabilir. Ancak bizlerin de görevi ülke kaynaklarının etkin olarak dağılımını sağlanmaktır” dedi.

“Yapıcı eleştirileri tüm benliğimiz ile dinleneceğiz” ifadelerini kullanan Maliye Bakanı, “Bütçeyi hazırlarken geçmiş veri ve bilgileri kullanarak ihtiyaçların sağlanması yönünde etkin bir dağılım yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Mali kaynakların verimli şekilde elde edilmesinin büyük bir önem arz ettiğine dikkat çeken Özdemir Berova, bütçenin Mali Yönetim ve Kontrol Yasası çerçevesinde hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Bazı gelir kalemlerinde yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu için çalışmalar başlatıldığının altını çizen Bakan Berova, “Ekonomik krizlerden elbette etkilenmiştik, ancak geçtiğimiz yıl ciddi bir toparlanma sürecine girdik. Bunun istediğimiz noktaya gelmesi elbette zaman alacak” vurgusu yaptı.