Dünya

Samanyolu Galaksisi'ne dair daha önce bilinmeyen ayrıntılar ortaya çıktı

Abone Ol

NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu, Samanyolu'nun yeni bir görüntüsünü yakaladı. Teleskop, kızılötesi ışıkta görüntüleme yeteneğiyle, galaksinin kaotik bölgesinde daha önce keşfedilmemiş ayrıntıları gün yüzüne çıkardı. Gökbilimciler, özellikle büyük kütleli yıldızların oluşumunu anlamak için bu bölgeyi inceleyerek evrenin hikayesine ışık tutmaya çalışıyor.

NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu, Samanyolu galaksisinin kalbine bakarak, gökbilimcilerin erken evren hakkında daha fazla ayrıntıyı çözmelerine yardımcı olabilecek kaotik bölgedeki yeni özellikleri ve gizemleri ortaya çıkardı.
Teleskobun, evreni insan gözüyle görülemeyen kızılötesi ışıkta görüntüleme yeteneği, NASA tarafından yeni yayınlanan görüntüde daha önce hiç görülmemiş ayrıntıları yakaladı.
Gökbilimciler, galaksinin merkezi süper kütleli kara deliği Sagittarius A'dan yaklaşık 300 ışık yılı uzaklıkta bulunan aktif bir yıldız oluşum bölgesi olan Sagittarius C'yi görüntülemek için James Webb teleskobunu kullandı.

Bir ışık yılı, 9,46 trilyon kilometreye eşdeğer bir ölçü birimi olarak kullanılıyor.

Virginia Üniversitesi'nden gözlemlerin baş araştırmacısı Samuel Crowe, "James Webb'den gelen görüntü oldukça çarpıcı. Büyük kütleli yıldızlar nükleer çekirdeklerinde ağır elementler üreten fabrikalardır, bu nedenle onları daha iyi anlamak evrenin büyük bir kısmının köken hikayesini öğrenmek gibidir." ifadelerini kullandı. 

{ "vars": { "account": "G-4YY0F4F3S9" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-1E4JSD5JXZ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }