Kıbrıs

Olması gereken 455 mevcut personel 80

BAĞIMSIZ TV’ye konuşan Karayolları Dairesi Müdürü Acı, az personelle olağanüstü çaba harcayarak sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi

Abone Ol

   Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı, 455 personeli olması gereken dairede 80 kişi çalıştığını, araç gereç açısından da ciddi eksiklikler olduğunu ama buna rağmen yolların bakım ve onarımı için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

    Acı, Karayolları Dairesi’nin 95 memur, 350 işçi olmak üzere 455 kişilik personel kadrosu bulunduğu ve geçmişte bu rakama erişildiğini ama şu anda 15 mühendis de dahil 32 memur, operatörler dahil 48 işçi yani toplam 80 personel çalıştığını vurguladı.

   BAĞIMSIZ TV’de Genel Yayın Yönetmeni Ali Baturay’ın sunduğu “Markaj” programına konuk olan Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Acı: Personel sayımız yeterli değil

   Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı, Karayolları Dairesi’ndeki personel sayısının yeterli olmadığını belirterek, personel sayısının artırılması için istihdam yapılması gerektiğini söyledi.

   95’i memur, 350’si işçi olmak üzere 455 kişinin çalışması gereken dairede 15 mühendis de dahil 32 memurun çalıştığını ifade eden Acı, operatörler dahil toplam işçi sayısının da 48 olduğunu, toplamda 80 kişi çalıştığını vurguladı.

   Sahaya çıkan aktif işçi sayısının 10-15’i geçmediğini ifade eden Acı, “Hepsine tek tek teşekkür ederim. Hiçbiri herhangi bir işe ‘hayır’ demiyor, ‘yeter ki iş olsun’ diyorlar” dedi. Güçlü, gayretli ve çalışkan bir ekibe sahip olduğundan bahseden Acı, “Ufak tefek de olsa Karayolları Dairesi çalışmaya başladı” ifadelerini kullandı.

   Karayolları Dairesi’ndeki mühendislerin ülkedeki limanlarda da çalıştığını belirten Acı, mühendislerin haftanın üç günü limanlarda, diğer günlerde ise dairede görev taptığının altını çizdi.

“Karayolları Dairesi’ne işçi istihdamı gerekiyor”

   Karayolları Dairesi’ne işçi istihdamının şart olduğunu kaydeden Acı, özellikle operatöre ihtiyaç duyduklarını, kadrodaki operatörlerden emekliye çıkacak olanların bulunduğunu söyledi. Acı, alınacak operatörlerin işinde uzman kişilerin olması gerektiğine dikkat çekti.

   Karayolları Dairesi’nin hep göz ardı edildiğini belirten Acı, bunun böyle olmaması gerektiğini anlattı.

“Yolların bakımı için çalışmalar yapıyoruz”

   Yolların bakımı, bariyerlerin onarımı, yolların kenarındaki otların temizlenmesi, tabelaların görünmesini engelleyen ve yollara sarkan ağaç dallarının budanması ve banket dolgusu gibi çalışmalara başladıklarını ifade eden Acı, özellikle Türkiye’nin yaptığı yolları korumak için de çalışma yaptıklarını söyledi. Acı, bu yatırımlar için TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na teşekkür etti.

   Karayolları Dairesi’nde yalnızca bir yol çizgi makinesi bulunduğunu, onun da bozuk olduğunu belirten Acı, söz konusu aracın Türkiye’ye gönderildiğini, aracın orada onarıldıktan sonra kısa süre içinde KKTC’ye geri gönderileceğini ifade etti.

    Acı, KKTC’de Girne Belediyesi’nin yol çizgi makinesi bulunduğunu ve oradan hizmet satın aldıklarını, zaman zaman da Türkiye’den yol yapmak için gelen ekiplerin de yol çizimleri için katkı yaptığını söyledi.

“Ülke genelinde aydınlatma

çalışmalarımız sürüyor”

   Karayolları Dairesi’nin elinde lamba olmadığı için yol aydınlatma çalışmalarının geciktiğini ifade eden Acı, eksikliklerin giderilmesiyle çalışmaların başladığını belirtti. Acı, belediyelerle işbirliği halinde aydınlatma çalışmaları başlattıklarını söyledi.

   İlk olarak Lefkoşa Türk Belediyesi’nin belli bölgeleri aydınlatmaya başladığını aktaran Acı, “Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda aydınlatma çalışmalarımız sürüyor, yol üzerinde şu ana kadar Yusuf Çocuk’a kadar olan bölümü aydınlattık ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

    Acı, aydınlatma çalışmaları için, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif’le işbirliği halinde çalıştıklarını söyledi.

   Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’la da çalışma yaptıklarını ifade eden Acı, “Murat Başkan Girne’den Ciklos’a kadar olan bölgede aydınlatma çalışması yapıyor” dedi.

Yollardaki çukurlar…

   Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı, şu anda yollardaki çukurlar ve çökmeler konusunda Lefke’de çalışan bir ekip olduğunu, özellikle Doğancı ile Yedidalga bölgelerinde çok fazla çökme olduğunu söyledi.

   Lefke’deki çöken yerlerin onarılmasının ardından diğer bölgelerdeki sorunların giderileceğini kaydeden Acı, ayrıca Boğaz Piknik Alanı’nın önündeki yolda çökme ve hasarların giderilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Acı, bu işlemlerin ardından Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda meydana gelen çökme ve hasarların onarımına el atmayı planladıklarını anlattı.

“Bariyerler komple değiştiriliyor”

   Ülkemiz anayollarında kazalar nedeniyle hasara uğrayan bariyerlerin komple değiştirildiğini belirten Acı, “Hasar alan bariyerleri onarmak mümkün değil, eski haline döndürülemez, bu nedenle hasarlı olan bariyerlerin vidalarını çözüp yerine yenisini takıyoruz” dedi.

   Kaza sonucu hasar alan bariyerin, kaza yerinde inceleme yapan polis tarafından kendilerine bildirildiğini ifade eden Acı, hasar alan bariyerlerin ödemesini kaza yapan kişinin ödediğini fakat o paranın Karayolları Dairesi’ne değil, Maliye Bakanlığı’na gittiğini vurguladı.

   “Biz şu anda tüm hasarlı bariyerleri yapmaya başladık” diyen Acı, özellikle bariyeri olmayıp acil şekilde bariyer yerleştirilmesi gereken yerler için çalışma yaptıklarını, bunun için gerekirse ihaleye çıkacaklarını söyledi.

    Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı, kendilerine destek veren Başbakan Ünal Ütel’e, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Erhan Arıklı’ya ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na teşekkür etti.

{ "vars": { "account": "G-4YY0F4F3S9" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-1E4JSD5JXZ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }