Teknoloji

Nörogirişimciliğin teorik bir tanımı yapılabilmesi hedefiyle bir laboratuvar açıldı

Abone Ol

Final Üniversitesi ve Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) işbirliğiyle, Final Ginova kurularak, nörogirişimciliğin teorik bir tanımı yapılarak gelecek araştırmalara giden yolda bilimsel bir çerçeve kazandırabilmesi hedefiyle bir laboratuvar açıldı.

Dernek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dünyada ilk sayılabilecek bu merkezin, ilk araştırmasının GİKA-Koop ürünlerinin geliştirilmesini desteklemek üzere başladığını ifade etti.

GİKAD’ın açıklamasının tamamı:

Nörogirişimcilik nedir? Nörogirişimcilik, nörobilim ve girişimciliği birleştirerek, girişimciliğin bilişsel veya üst bilişsel yönleriyle ilgili hemen hemen her konunun nörofizyolojik ölçümler kullanılarak çalışılabilmesine ve incelenmesine olanak sağlamaktadır.

Girişimcilerin sağlayabileceği olası ekonomik kalkınma fırsatlarını belirlemek için girişimcilik araştırmalarına ilgi arttıkça, girişimcilik kavramı araştırmak için uygulanan nesnel araçlar sınırlarına ulaşıyor.

Girişimcilik konusunda araştırma faaliyetlerinde bulunanlar, bir kişiyi neyin girişimci yaptığına ve belki de bir sonraki adımda bir girişimcinin nasıl belirlenip teşvik edilebileceğine dair cevaplanmamış sorulara yanıt bulabilmek için yeni teknikler ve metodolojiler keşfetmek için gayret ediyorlar.

Bu soruları bilimsel olarak cevaplamak için çok sayıda araştırma yapılmasına rağmen, geleneksel teknikler istenen cevapları üretmekte yetersiz kalmıştır.

Bu nedenle, girişimcilik alanında çalışmalar yapan araştırmacılar son zamanlarda, özellikle nöroekonomi, nöropazarlama ve nöropolitika gibi araştırma alanlarının yaygınlaşmasından sonra, nörobilimin bu alanda sağladığı teknikleri uygulamaya giderek daha fazla ilgi göstermektedir.

İşte tam da bu noktada, GİKAD işbirliğiyle, Final Ginova kurulmuş ve burada nörogirişimciliğin teorik bir tanımı yapılarak gelecek araştırmalara giden yolda bilimsel bir çerçeve kazandırabilmesi adına bir laboratuvar açılmıştır. Dünyada ilk sayılabilecek bu merkez, ilk araştırmasını GİKA-Koop ürünlerinin geliştirilmesini desteklemek üzere başlatmıştır.

Nörobilim yaklaşımıyla girişimcilikte artık çok daha farklı bir boyuta geçmek için çok büyük bir adım atıldı.

{ "vars": { "account": "G-4YY0F4F3S9" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-1E4JSD5JXZ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }