Açıklamada, KKTC limanlarındaki elleçleme hizmetlerini, Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şti Yasası çerçevesinde elinde bulunduran şirketin fiilen ortadan kalktığı ve bu şirketin tasfiyesi için ilgili bakanlığın tasfiye memuru atadığı bildirildi.
“Tasfiye memuru yetkisi olmadığı
halde hizmet alımı ihalesine çıktı”
Geçtiğimiz günlerde tasfiye memurunun Gazimağusa ve Girne Limanlarında elleçleme hizmetlerini yürütmek için ayrı ayrı hizmet alımı ihalesine çıktığı belirtilirken, “Bizler Mağusa ve Girne limanında faaliyet yürüten tüm gemi acenteleri, armatörler ve vinç işletmecileri olarak böylesi bir hukuk dışılığa karşı ortak hareket etme kararı aldık. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde dosyaladığımız ara emri müracaatımız görüşülürken, Yargıç, tasfiye memurunun böyle bir ihaleye çıkma yetkisinin olmadığını belirtmiştir” ifadeleri kullanıldı.
“Böyle bir oldubittiye asla izin vermeyeceğiz”
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ara emri ile ilgili hukuki talebimiz 3 Nisan 2023 pazartesi günü Yüksek İdare Mahkemesi’nde görüşülecektir.
Bu arada limanlarda faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri 30 Mart 2023 tarihinde Başbakan Ünal Üstel’i de ziyaret etmiş ve konuyu aktarmıştır.
Başbakanın talebi üzerine önerilerimizi içeren bir belge de Başbakan’a iletmiştir. Başbakan konuyla ilgileneceğini ve bizlere geri döneceği taahhüdünü vermiştir. Yapılan bu temaslardan olumlu bir sonuca ulaşacağımızı ve limanlarımızdaki iş barışının sağlanmasını beklerken tasfiye memurunun 3 Nisan 2023 pazartesi sabahı Yüksek İdare Mahkemesi kararını beklemeden bu hukuk dışı ihaleyi sonuçlandıracağı bilgisini aldık.
Bizler KKTC limanlarında faaliyet yürüten işletmeler olarak böyle bir oldubittiye asla izin vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Bu nedenle her iki limanda da yürüttüğümüz faaliyetlerimizi konu çözümlenene kadar süresiz durdurma kararı aldık.”