Başsavcılık bütçesi 300 bin TL artışla 195 milyon 644 bin 500 TL olarak Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinden oybirliğiyle geçti.
Toplantıda konuşan CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, sahte reçete soruşturmasına işaret etti; yargı üzerinde çok büyük yük olduğunu kaydetti.
Başta yapılan "hatalar" nedeniyle sürecin istenen gibi gitmeyebileceğini anlatan İncirli, konunun bir "fiyaskoyla" sonlanabileceğini dile getirdi.
Başsavcılık açısından sahte reçete kavramının tam olarak ne olduğunun açıklanmasını isteyen İncirli, kendisi için sahte reçeteyle, Başsavcılık için sahte reçetenin farklı olduğunu dile getirdi, sahte reçete kavramıyla ilgili çerçeve belirlenmesi gerektiğini vurguladı.
Hastaların kullandıkları ilaçların ne olduğunu bilemeyebileceğini, ancak hasta ifadelerine bakılarak sert tedbirler alındığını anlatan İncirli, 80 yaşındaki doktorun emekli maaşına el konulduğunu belirtti.
Bu işin sonunda birçok kişinin suçsuz olduğunun ortaya çıkacağını, eczanelerin ecza depolarının hastaların çok zor durumda kaldığını belirten İncirli, bir doktorun bildiği bir hastayı görmeden de reçete yazabileceğini dile getirdi, her seferinde hastayı görmeye ihtiyaç olmadığını, bunu sahte saymanın kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Bilir kişilerle bu soruşturmanın yürütülmemesinin de ciddi sıkıntı olduğunu dile getiren İncirli, tutuklama sürelerinin kısaltılmasının memnuniyet verici olduğunu anlattı, “bizim eczacılarımıza ve doktorlarımıza yaşattıklarımız affedilir şeyler olmayacak” dedi.
Bir sistemi kullanan 200 eczacının hepsinin birden nasıl suçlu olabileceğini soran İncirli, bundan sonraki süreç için bir çerçeve oluşturmanın çok önemli olduğunu tekrarladı.
Günün sonunda bu yaşananların yargı sistemine zarar verebileceği endişesi yaşadığını anlatan İncirli, "4 kalem reçetede bir ilacın izi sürülemedi diye bir eczacının hapse atıldığı bu sürecin içinden nasıl çıkılacağını" sordu.