Özel Haber

Destek artarsa, kadınlarımız daha çok üretir

Çiftçiler Birliği Kadın Konseyi Sorumlusu Aslı İnce, toprakla uğraşıp, üretim yapan, ekonomik hayata katılan kadın sayısının arttığını söyledi ve önemli bir mesaj verdi:

Abone Ol

Ceren ÖZBİL

   Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Kadın Konseyi Sorumlusu Aslı İnce, 17 Ocak 2020’den beridir üretimde var olana gerek çiftçi gerek hayvan üreticisi kadınlarla çalışmalar yaptıklarını söyledi.

    İnce, çiftlikle ilgilenen kadın sayısında artış olduğunu ancak net bir rakam vermenin mümkün olmadığını ifade ederek ailelerden kalan tarlalarında bir şeyler üretmek isteyen kadınlardan telefon aldıklarını belirtti.

    Bunun da toplumdaki kadınlarda farkındalığın daha fazla arttığını gösterdiğini söyleyen İnce, bunun çocuklara örnek olma açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti.

    Aslı İnce, kadın üreticisi sayısının artması için başta devlet olmak üzere kuruluşlar tarafından daha fazla destek verilmesi gerektiğini, hibe ve desteklerin artırılmasının kadın üreticileri daha da cesaretlendireceğini belirtti.

   İnce, mor patates üretip, ondan cips yapıp, marketlere veren, lavanta ve gül bahçesi olan, tıbbi bitkiler üreten kadınlar olduğunu söyledi. Katma değerli birçok ürün üreten kadınların varlığına dikkat çeken İnce, seracılık yapan ve bunu kooperatifleştirip satışını yapan kadınların da bulunduğunu kaydetti.

     Aslı İnce, kadınların “nasıl üretirim”, “bunu nasıl piyasaya sunarım”, “bu ürünü çıkarıp, sürdürülebilirliğini getirebilir miyim” gibi kaygılara kapılmaması ve cesaretini kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

    İnce, kendisinin hukuk fakültesi mezunu olduğunu ancak 3, 4 yıldır gübre üretimi yaptığını ve hukuktan tarıma geçtiğini belirtti.

   Kendinin bu kararı almasının ardından birçok arkadaşının da benzer şekilde üreticiliğe geçmeyi düşündüğünü ifade eden İnce, bunun da kendisini mutlu ettiğini anlattı.

    İnce, “üretmezsek yok olacağız” sözünün çok bilinen doğru bir ifade olduğuna dikkat çekerek “Artık çocuklarımız salçayı reçeli üretilecek bir şey olarak görmüyor, marketten satın alınacak bir şey olarak görüyor. Biz bunu aslında evde üretebiliriz ve çocuklarımız da bunu görmeli” dedi.

{ "vars": { "account": "G-4YY0F4F3S9" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-1E4JSD5JXZ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }