Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Rahvancıoğlu, elektrik kesintileri konusunda eleştiride bulundu
“Asgari ücretin artmasının zamlarla ilişkilendirilmesi doğru değil”
“Asgari ücretin artmasının zamlarla ilişkilendirilmesi doğru değil” diyen Rahvancıoğlu, 31 Temmuz 2022’de yapılan asgari ücret zammının ardından İstatistik Kurumu’nun açıkladığı tüketici fiyat endekslerine göre ekim ayında gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 5,7 oranında artış yapıldığını belirtti. Kasım ayında bu zamlara yüzde 5,19’a eklendiğini, aralık ayında ise yüzde 4,22 arttığını belirten Rahvancıoğlu, asgari ücrete artış olmadığı halde bu zamların yapıldığını söyledi.
Rahvancıoğlu, devletin açıklamasına göre aralık ayında bir önceki aya göre konut, su ve elektrikte yüzde 8,96, sağlık giderlerinde yüzde 10,59, eğlence ve kültürde %7.76, lokanta ve otellerde ise yüzde 16,18’lik zam yapıldığını da belirtti.
“Ortada bir asgari ücret artışı olmadığı halde zamların doludizgin devam ettiğini” söyleyen Rahvancıoğlu, “Sürekli zam yapıldığı için özel sektör çalışanlarının hayatını idame ettirebilmesi için asgari ücretin de düzenli artması gerektiği” söyledi. Rahvancıoğlu, “istikrarsız bir para birimin kullanılmasının zamlara büyük etkisi olduğu” görüşünü savundu.
“Eğitim, sağlık, ulaşım, gıda ve barınma giderleri düşürülmeli”
Yaşanan ekonomik krize karşı bir hükümetin hayatı ucuzlatmakla ilgili adımlar atabileceğini söyleyen Rahvancıoğlu, en çok giderin nerelere yapıldığının tespit edilmesi gerektiğini ve bu harcamaların nasıl azaltılabileceğinin araştırılması gerektiğini belirtti. Ulaşım, sağlık, eğitim, gıda ve barınmanın “en büyük giderler” olduğuna işaret eden Rahvancıoğlu, “Devleti anayasasında belirtildiği gibi insanlara bu önemli giderlerinin azaltması için yükümlülüklerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Eğitim, sağlık, ulaşım, gıda ve barınmayla ilgili kamucu politikalar geliştirilmeli ve özel sermayenin karını değil, halkın cebini önemseyen bir yaklaşım uygulanmalı” dedi.
Bunlar da ilginizi çekebilir