Kıbrıs

Avukat Yücelen: Kime ne ilaç verildiğini kanıtlayacağız…

"Sahte reçete” soruşturması kapsamında tutuklanan ilk eczacı olan İsmet Tufan, avukatı Hasan Yücelen’le birlikte basın toplantısı düzenledi. Yücelen, iddia edilen zararın milyonlarca değil, 700 dolar olduğunu belirterek zarar iddiasının aksini kanıtlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi

Abone Ol

   “Sahte reçete” soruşturması kapsamında tutuklanan ilk eczacı olan Tufan Eczanesi’nin sahibi İsmet Tufan, avukatı Hasan Yücelen’le birlikte Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde basın toplantısı düzenledi. 

   Eczacı Tufan, mahkeme süresince “kelepçeli” çekilen fotoğraflarının basına yansıdığına dikkat çekerek bu süreçte hakkında konuşulanların kendisini ve ailesini derinden yaraladığını ifade etti.

   İsmet Tufan’ın avukatı Hasan Yücelen ise müvekkili aleyhindeki polis soruşturmasının tamamlandığını belirterek dosyanın savcılığa intikal ettiğini söyledi.

   Müvekkiliyle ilgili medyada gerçek dışı haberlerin yapıldığını savunan Yücelen “yalan veya yanlış” pek çok iddianın ortaya atıldığını belirtti, “Üzerimizden prim elde etmeye çalıştılar” diye konuştu.

   Yücelen, iddia edilen zararın milyonlarca değil, 700 dolar olduğunu belirterek zarar iddiasının aksini kanıtlamak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

   Avukat Yücelen, soruşturma kapsamındaki tanıkların eczane müşterileri olduğunu ve bazı hastaların aldıkları ilaçları ya unuttuğunu ya da eşine aldığı için “tutuklanma korkusuyla” polise ifadeye çağrıldığı sırada “ilacı almadım” veya “hatırlamıyorum” dediğini savundu, duruşma sürecinde mahkemeye kime ne zaman, hangi ilacın verildiğini kanıtlayacaklarını söyledi.

Tufan: Hakkında konuşulanlar
beni ve ailemi derinden yaraladı

   Tufan Eczanesi’nin sahibi İsmet Tufan, 13 gün tutuklu poliste tutuklu ancak esas zorluğu dışarı çıktığında yaşadığını söyledi.

   Seyahat belgelerine el konulduğunu, mal varlığı ve banka hesaplarına da tedbir konulduğunu belirten Tufan, “Yönetiminde olduğum derneğin bile hesapları donduruldu” dedi.

   Aylarca pos cihazlarını kullanamadığını dile getiren Tufan, bilgisayarlarına el konulduğu için alacak-verecek hesabını bilemediğini, bu yüzden de ecza depolarına ödeme yapamadığını kaydetti.

   Eczacı İsmet Tufan, mahkeme süresince “kelepçeli” çekilen fotoğraflarının “sansürsüz” şekilde basında yayınlandığını, bazı sabah programlarında ve WhatsApp gruplarında ve sosyal medyada hakkında konuşulanların kendisini ve ailesini derinden yaraladığını belirtti.

Yücelen: Medyada gerçek dışı haberler yapıldı

   Eczacı İsmet Tufan’ın avukatı Hasan Yücelen, “Sahte Reçete Soruşturması” kapsamında tutuklanan müvekkiliyle ilgili medyada gerçek dışı haberlerin yapıldığını savundu.

   Yücelen, müvekkilinin 13 gün poliste tutuklu kaldığını belirterek Tufan Eczanesi’nin konumu gereği adada en fazla sigorta reçetesi yazan eczane olduğunu söyledi.

   Müvekkilinin bu nedenle soruşturma kapsamında üzerine ilk gidilen kişi olduğunu savunan Avukat Yücelen, yaklaşık 2 aylık süreç boyunca medyada “yalan veya yanlış” pek çok iddianın ortaya atıldığını ileri sürdü.

“Üzerimizden prim elde etmeye çalıştılar”

   Yücelen, müvekkiliyle ilgili polis soruşturmasının tamamlandığını ve dosyanın savcılığa intikal ettiğini belirterek bu kapsamda sürecin hangi noktaya geldiğini açıklamak istediklerini kaydetti.

   Avukat Yücelen, soruşturma boyunca “milyonlarca liradan” bahsedildiğini ve bu paraları geri alarak ülkeye yeni okulların inşa edileceğinin söylendiğini belirterek “Üzerimizden prim elde etmeye çalıştılar” diye konuştu.

“İddia edilen zarar 700 dolar”

   Yücelen, soruşturma gayesinin bir noktadan sonra şova dönüştüğünü savundu.

   Avukat Yücelen, soruşturmayla ilgili önceden hazırlık yapıldığını, basının yönlendirildiğini ve kamuoyunda “büyük hırsızlar yakalanıyor” şeklinde bir algının oluşturulduğunu ifade etti.

   Yücelen, soruşturma neticesinde Tufan Eczanesi’nin Sosyal Sigortalar Dairesi’ni uğrattığı iddia edilen zararın 22 bin 135 TL olduğunu belirterek bu rakamım mevcut kurla 700 dolara tekabül ettiğini, ancak kamuoyunda yüz milyonlarca liradan bahsedildiğine dikkat çekti.  

“Kime ne ilaç verildiğini kanıtlayacağız”

   Zarar iddiasının aksini kanıtlamak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Yücelen, soruşturma kapsamındaki tanıkların eczane müşterileri olduğunu ve bazı hastaların aldıkları ilaçları ya unuttuğunu ya da eşine aldığı için “tutuklanma korkusuyla” polise ifadeye çağrıldığında “ilacı almadım” veya “hatırlamıyorum” dediğini savundu.

   Barkot sistemlerinin olduğunu belirten Yücelen, duruşma sürecinde mahkemeye kime ne zaman, hangi ilacın verildiğini kanıtlayacaklarını söyledi.

“10 bin 300 reçete sorgulandı”

   Avukat Hasan Yücelen, müvekkilinin eczanesiyle ilgili 10 bin 300 reçetenin sorgulandığını ve bunların 215’inin ihtilaflı olduğunu söyledi.

   Yücelen, sorun olduğu söylenen reçetelerin, hastaların “8 ay önce aldığı ilaçların isimlerini hatırlayıp hatırlamamasıyla” ilgili olduğunu belirtti.

   Söz konusu dönemde ilaç eksikliği yaşandığına dikkat çeken Yücelen, doktorların yazdığı ilacı bulamayan hastaların muadilini aldığını söyledi.

“370 bin TL alacaklıyız”

   Ayrıca hastaların eczaneye gitmişken eşlerine de ilaç aldığını ancak bu durumu polise söylemekten korktuğunu iddia eden Yücelen, “Biz bunu biliyoruz çünkü daha sonra eczaneye gelip günah çıkaranlar oldu” diye konuştu.

   Müvekkilinin Sosyal Sigortalar Dairesi’nden 370 bin TL alacağının olduğunu ancak soruşturma nedeniyle bu paranın ödenmediğini savundu.

   Ayrıca kupürü okunmayan veya tam görünmeyen ilaçlarla ilgili 45 bin TL’nin de ödenmemesine yönelik karar alındığını belirten Yücelen, “Bu bizim çaldığımız iddia edilen paranın iki katı” dedi.

{ "vars": { "account": "G-4YY0F4F3S9" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-1E4JSD5JXZ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }